Ayranı üfleyerek içip tahterevalliye binmek...

Ayran içtik ayrı düştük...

Büyük analiz yeteneği ile kültürleri ve insanlık medeniyetinin sorunlarına ve beklentilerine aforizmatik tanımlar getiren "milli" başbakanımızın "milli içki ayrandır" sözüne istinaden şu atasözü aklıma geldi: Sütten ağzı yanan, ayranı üfleyerek içer, der milli atalarımız ama taşı gediğine oturtan söz bence, "ayranı yok içmeye, tahteravalli ile gider sıçmaya"dır.

Yok yok, bu hükümetin derdi belli, ayran içtik ayrı düştükçü bu zihniyetin niyeti, bu milleti bölmek! Ayrandan da anlaşılacağı üzere:)

Espiri bir yana, milli içkimiz ayrandır, sözünde geçen milli kavramı ile hangi millet kastedilmektedir? Bunu anlamanın önemi büyüktür. Ayran, Kamerun'dan çıkmadır... Arap milli içeceği bal likörüdür. Çerkez milli içkisi makhsime'dir, Rum milli içkisi uzodur, Türklerin milli içkisi kımızıdır, Kürt milli içkisi şalgamdır. 

Burada bir sorun karşımıza çıkıyor? Kast edilen millet Türkler ise canhıraş mücadelesini verdikleri milli kavramı çağın gerisinde kalmıştır sözü rafa kalkıyor. Ama öyle değil, çünkü ilkesizlik dini anlayışlarında da devam ediyor: Sünni İslami yaşam biçimi penceresinden bakıldığında her yol mübah değil mi?

Milleti sineye soralım!

İyi seyirler
KD


Yorumlar

Popüler Yayınlar