Orfe'nin Birinci Sırrı


ORFE
“Eşyanın prensiplerine, lekesiz esir içinde alevlenen büyük Triad’a kadar yükselmek için kendi içinin derinliklerine kıvrıl. Bedeni, düşüncenin ateşiyle yak! Kendini, odununu kemiren alev gibi maddeden sıyır! 
O vakit ruhun, ebedi sebeplerin saf esiri içinde Jüpiter’in tacındaki kartal gibi atılacaktır. Sana, alemlerin
sırlarını, tabiatın ruhunu ve Tanrı’nın özünü açıklamak istiyorum. Derin semada, arzın uçurumunda tek bir varlık, gürleyen Zeus, esirden Zeus hükmeder. 

O, derin öğüt, güçlü kin ve tatlı aşktır. O, arzın derinliğinde ve yıldızlı semanın yüksekliğinde hükmetmektedir. O, eşyanın soluğu, baş eğmez ateş, erkek ve dişi, bir Kral, bir iktidar, bir tanrı ve bir büyük Efendi’dir. Jüpiter, tanrısal karı kocadır, erkek ve dişidir,
baba ve anadır. Ve onların sırlı evlenmelerinden, ebedi zifaflarından, aralıksız olarak, ateş ve su, toprak ve esir, gece ve gündüz, vakur Titan’lar, değişmez tanrılar ve insanların dalgalanan tohumları meydana gelir.
Gök ve yerin aşklarını kafirler bilmez. Karı ve koca sırlarının peçesi ancak tanrısal insanlar tarafından açılır.
Fakat, ben size doğru olanı îlân edeceğim. Hem şimdi, gök gürültüsü bu kayaları sarsıyor. Yıldırım oraya, canlı bir ateş gibi yuvarlanan bir alev gibi. Ve oradan dağların yankıları sevinci böğürüyor. Fakat, sen, bu ateşin nereden gelip nereye çarptığını bilmeden titriyorsun. Bu Zeus’un tohumu olan, yaratanın ateşi olan erkek ateştir. O, Jüpiter’in kalbinden ve beyninden çıkar. O, bütün varlıklar içinde hareket eder, yıldırım düştüğü vakit sağından sıçrar; fakat, onun rahipleri olan bizler onun özünü biliyoruz; onun oklarından kendimizi korur ve bazen de onları yönetiriz.
Şimdi, kainata bak. Güneşlerin ve dünyaların tozları olan saman yolunun hafif bir eşarbı gibi atılmış takım yıldızlarının parlak dairesine bak. Orion’un nasıl tutuştuğunu, ikizler burcunun parıldadığını ve Lyre’in ışıldadığını gör. Bu, kocanın terennümleri altında ahenkli bir baş dönmesiyle devr eden tanrısal karının bedenidir. Ruhun gözleri ile bak, onun alt üst olmuş başını, uzanmış kollarını göreceksin ve üzerine yıldızlar serpili tülünü kaldıracaksın. Jüpiter, tanrısal karı kocadır. İşte birinci sır!”

M.B.

İyi seyirler
KD

Yorumlar

Popüler Yayınlar