bir senarist için amakı hayal

A'mak-ı Hayal ya da Hayalin Derinliğine Yolculuk... Yazarı Şehbenderzade Filibeli Ahmed Hilmi Efendi... Bu enfes kitabı, 1998'de uzun metraj film senaryosuna uyarlamıştım. Bilenler bilir, acayip bir kitaptır... Tolkien, Rowling, Martin, Wachovskiler daha portakal bile değilller. Fantazyanın zirvesinde, hikmetlerle dolu bir yolculuk... Herman Hessse'nin, Jules Vernes'in ve Antoine de Saint-Exupéry'in çağdaşı... O dönemde benzer eserlerin kaleme alınmış olması büyük bir tesadüf... Ben tesadüflere inanırım.
Dünya ruhunun bilgeliği çocuksu fantazyada aradığı, bir süre sonra büyük bir yıkımın doğuracağı yaralarla dünyaya gelecek olan nesillere merhem olmak için Tanrının merhametinin zuhur ettiği bir dünyada kaleme alınan bu kitabı ilk okuduğum andan bugüne, piyasadaki tüm baskılarını topladım. Hepsini de okudum... En eski basımından en yenisine...
Şimdi, @Nesil Yayın da bastı aynı eseri... Fakat önceki baskılardan bir farkı var bu kez... Ne demek yani? Önceki baskılardan ne farkı var?
Toplamda * 23 zahiri ve batıni yolculuk okuduğumuz Amakı Hayal'in eksiltilmeden basılmış bu kitabında, 4 ekstra yolculuk daha var yani:
1- Ab-ı Hayat... (ölümsüzlük suyu)
2- Hüsnü Hayal... (hayalin güzelliği)
3- Ebedi Hayalet... (sonsuz imge)
4- Say Ü Ceza... (Emek ve Karşılık)
Eksiksiz Amak-ı Hayal'i okumak isteyenlere tavsiye ederim.
İyi seyirler,
Kd


Yorumlar

Popüler Yayınlar