Tasavvuftan Edebiyata Uzanan bir Yolculuk...


1975 yılında Almanya’da doğdum. Eğiti­mimi İstanbul’da tamamladım. Kamu Yönetimi mezunuyum. Askerliğimi Ankara Genel Kurmay'da Aflo Nato Birliği'nde tamamladım. Gençliğinde mitolojiye, sanata, dine, simyaya, felsefeye, bilime, sinemaya ve tasavvufa ilgi duydum. 2000-2002 yıllarında Beyoğlu'da Orhan Veli Kültür Evi'nde Mitoloji ve Tasavvuf seminerleri düzenledim. 
Felsefe yayını olan ‘Us ve Düşün’ dergisinde ‘Anadolu’da Felsefesi’ üzerine inceleme ve denemelerim yayımlandı. Tasavvuf Felsefesi’nin özü olan ‘hikmet yolu’ ile Batı Aydınlanması’nın temelini oluşturan ‘akılcılık felsefesi’ arasında karşılaştırmalı okumalar yaptım. Eklektik türde, post-modern çizgide ve yapıbozumcu bir teknikle kaleme aldığım kısa öykü, öykü ve denemelerim, Anadolu Aydınlanma Vakfı çatısı altında 3 ayda bir yayımlanan "Düşünü-yorum" adlı süreli düşün ve sanat bülteninde yayımlanıyor.
Yayımlanmış kitaplarım:
2015 - Nesil Yayınları'ndan "Mabedin Sırrı" adlı Göbeklitepe'nin sırlarını konu alan ilk romanı yayımlandı. Roman.  280 sf
2013 - Ares Yayınları'ndan "Mecnun Delirmedi" adında kitabı yayımlandı. Sonne.  80 sf
2011 - Es Yayınları'ndan "Felsefenin Düşüşü, Sinemanın Yükselişi"... İnceleme.   250 sf
2009 - Es Yayınları'ndan "Sinemanın Simyası" adında kitabı yayımlandı. Deneme.130 sf

Bunların dışında şu an yayıma hazırladığım çalışmalarım da şunlar:
1- Gönlün Görüngübilimi: (Hegel'in Tinin Görüngübilimi'nde bıraktığı yerden günümüze aynı spekülatif dil ve mantıkla bilincin serüvenini getirdiğim felsefi çalışmam.
2- Asil Maymun ve Berberi: İbn Maymon'un yetiştirdiği maymunun hikayesi. Maymun, ilmi simyaya hakimdir ve efendisini öldürenlerin peşine düşerek onlardan intikam alır. Bu esnada gizmeli bir kitap, onunla birlikte seyahat eder. 
3- Rosa'nın Gözyaşları. Seçilmiş insanların bedenleri yakılarak küle dönüştürülmekte ve bu küllerden karbon atomu ayrımlaştırılarak yüksek basınç altında (Tophaneden bir tünelle Adalara açılan efsanevi tünellerden birinde kurulan laboratuvarda) elmasa dönüştürülmektedir. Bu dönüştürme işlemini yapan kişi Galata'ya yerleşen zengin ve asilzade Zevki İshak'tır, aslında kendisi Amerika'da yetişmiş usta bir sihirbazdır. İnsanlara kendisini tüccar olarak tanıtmıştır. Kısa zamanda Saray ve çevresini kendisine hayran bırakmıştır. İnsanlara elmaslar satan Zevki İshak'ın başka büyük bir planı vardır. Bu arada ülkede karmaşa ve kaos hakimdir. İstanbul'da kaybolma vakaları başlayınca özel bir emirle teşkilatı mahsusiye harekete geçer. Emekliye ayrılma vakti gelen Tayyar Efendi'yi son bir görev daha beklemektedir.  Tayyar Efendi, kaybolma vakalarının peşine düştükçe, geçmişinde kaçtığı bir konuyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır.  Tayyar Efendi, gençliğinde girdiği bir tarikatte seyri suluk yaşarken, ilahi bir kaza sonucu meczup olmuş ve şeyhini öldürmüştür.  Bunu bir utanç olarak üzerinde taşımaktadır. Daha sonraları saray için tetikçi haline gelen Tayyar efendi, artık yaşlı bir adamdır. Ve tüm bunlar için nedamet getirmektedir. Sarayın düzenlediği bir baloya yüksek güvenlik için Tayyar efendi de davet edilir. Baloda Zevki İshak'ın dul kızkardeşi Elmas hatun ile tanışır. Ondan hoşlanır. Kadın, gizmeli biridir. Tayyar, Elmas'ı düşünmeden edemez, onu düşündükçe Zevki İshak'ın çemberine daha da girer. Çemberin merkezdinde, Gulyabani cinayetlerinin asıl hikayesi yatmaktadır.
4- Lirik Boksör: Nilay, cinsiyet değiştirip erkek olur. Boksa başlar ve şampiyonluğa doğru yükselirken, geçmişi peşini bırakmaz. 
5- Lalamuş: 1900lerin başı, kulakları çok büyük olduğu için dışlanan bir çocuğun başından geçenler... Büyüdüğünde büyük kulakların ona bir lütuf olduğunu anladığında yepyeni bir hayata adım atmakla beraber, ummadığı insanların da kötülüklerine maruz kalacak.
6- Üç Kemal: Postacı Pertev Kemal, eşi doğum yaparken öldürülüri. Oğluna babasının ismi verilir: Kemal. Kemal dayısının yanında berberlik örenir. Büyüyünce kendisinden, saray tarafından hain edilen bir osmanlı subayını öldürmesi istenir: Mustafa Kemal'i. 
7- İçimde bir zürafa gizli: Asil bir İstanbul beyefendisi İsa efendi aslında eski bir seri katilin oğludur: Hrisantos'un meşru çocuğu... 

Hayalet Gemi, Varlık, Cogito, Doğu Batı, Us Düşün ve Ötesi, Bilim ve Ütopya, Travel, Sealife ve Artist ile İstanbul.com ve Gazetesiz.com gibi çeşitli dergi ve dijital platformlarda öykülerim, yazı ve makalelerim yayımlandı. Bir süre İdea Yayınları, Stüdyoimge ve Kabalcı bünyesinde; Hegel'in Doğa Felsefesi, Sean Penn biyografisi, Çit, Porno, Lirik Soğan, Başlama Vuruşu, 24 CIU ve Kurosawa'nın Yolu gibi kitaplara editörlük yaptım. İstanbul.com’un ana şirketi Adinteractive Kreaitif Direktör – MasterCard Royalty Programme – Priceless Istanbul deneyim kurgularının planlanması ve metin yazarlığı, İstanbul.com ve Luxury in Istanbul dergisi Genel Yayın Yönetmenliği + editörlük ve sosyal medya topluluk yönetimi; Şehir Hafiyesi, Şehir Uzmanı içerik editörlüğü ile Sinan Çetin “Çanakkale Çocukları” Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Danışmanlığı görevlerinde bulundum. 10 yıl Era Medya'da Kreatif Direktörlük, La Petit Fute rehber kitapçığında, İstanbul sayısı editöryal danışmanlık; 5 yıl İstanbul.com'da Genel Yayın Yönetmenliği'nin ardından “Şehir Hafiyesi” adını verdiğim bir sosyal medya markası ile sık sık yurtiçi ve dışına seyahatler yapmaktayım. Şehir Öykülerimi 'Makarat' adı altında topladığım bir çalışmam var. Öykülerimi, başka öykülerin köksaplarından uzayıp başka öykülerle buluşan bir sapma olarak algılıyorum. Öykülerimde taklit ve sahtelik olgusunun aslından ve gerçeğinden daha yüksekte duran tinselliğini inceliyorum. Yazarlığı bir içdeneyim olarak görüyorum. Eskrim dışında boks ve binicilikle uğraşıyorum; editörlük, metin ve senaryo danışmanlığı hizmeti ile ücretsiz okuma ve metin yazarlığı dersleri de veriyorum.‘İstanbul Edebiyat Çetesi’ grubu altında ücretsiz sufi ve mistik edebiyat buluşmaları düzenliyorum. Yedi Adım Platformunun da kurucu ortaklarındanım.

Sosyal Medya Hesaplarım
Faili Meşhur Keşifler!
Wattpad: Kain Demirdöven (Şehir Hafiyesi)
http://sehir-hafiyesi.tumblr.com 
www.istanbul.com (İstanbul Hafiyesi)

Yorumlar

Popüler Yayınlar